Waarom een goede winterjas belangrijk is

Al vanaf kinds af worden je de vier seizoenen aangeleerd: lente, zomer, herfst en winter. Ieder seizoen heeft zo zijn eigen kenmerken en daar kun je het seizoen dan ook aan herkennen. Zo beginnen in de lente de bloemen weer te bloeien en in de herfst regent het veel. Nu we het toch over regen hebben: aan de hand van de seizoenen kun je ook een redelijke inschatting maken van welk weer het wordt in een bepaalde tijd van het jaar. Dit weer is dus ook vaak weer kenmerkend voor het seizoen. Door de inschatting die je van het weer krijgt kun je bepaalde evenementen inplannen en je dag indelen aan de hand van het seizoen. Het seizoen heeft namelijk invloed op wat je op je dag doet. In de lente en zomer zul je zo meer buiten zijn dan in de winter en herfst. Toch kan het in de winter bijvoorbeeld sneeuwen waardoor veel mensen dan ook weer naar buiten gaan, omdat dit relatief zeldzaam is. Maar dan ga je natuurlijk niet in je shirt vol met ananassen en je korte broek naar buiten, nee, daar moet iets op gevonden worden wat meer passend is. Wat dacht je van een dikke jas die het grootste gedeelte van je lichaam warmte geeft?

 

Voordelen

Natuurlijk wil je geen kou lijden en hiervoor is een winterjas natuurlijk erg geschikt. Met echte winterse temperaturen is het verstandig om geen genoegen te nemen met een zomerjas, omdat de kou hier ‘doorheen’ gaat en je zult merken dat je alsnog staat te rillen van de kou. Ook biedt een jas een stukje extra bescherming. Als er dan sneeuw ligt bijvoorbeeld en er komt sneeuw op je jas, dan had het zonder jas op je kleding gezeten. Nou is dit bij sneeuw niet zo’n ramp, want het droogt wel weer op, maar toch had je nog voor een hele lange tijd natte kleding gehad. Dit maakt bij een jas niet zo veel uit, omdat je deze gewoon uit kunt doen, maar voor een trui bijvoorbeeld geldt dit niet. Vooral met de regen is een dikke winterjas wel fijn. Je broek of rok komt sowieso onder de regen en wordt helemaal nat, maar je kunt wel je trui bijvoorbeeld beschermen. En terwijl regen relatief makkelijk door een zomerjas kan gaan omdat deze dunner zijn, wordt dit bij een winterjas toch lastiger.

 

Style Italy

Waar je je winterjas dan kunt halen? Bij Style Italy bijvoorbeeld, waar je goede winterjassen voor dames kunt kopen met een gepast prijskaartje. De jassen zijn niet te duur en toch kun jij de winter en ook de daaraan voorgaande herfst weer door en zul je niet non-stop trillen als een rietje wanneer je buiten bent.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *