Haal nog meer energie uit water

Dat water noodzakelijk is voor ons, wisten we al. We leven dankzij water en het is gezond voor ons lichaam. Maar we kunnen nog veel meer uit het water halen: groene energie! Ga je op een bepaald moment energieleverancies vergelijken? Dan ontdek je waarschijnlijk dat er nu al heel wat energie uit water gehaald wordt. Wil je meer weten? Ontdek het hieronder.

Energieslangen op de golven

Stel je voor dat je een boottocht op zee maakt, en plots zie je reuze slangen op het water drijven. Dan mag je er zeker van zijn dat je vlakbij een energiepark terechtgekomen bent. De slangen bestaan uit aparte delen die onderling verbonden zijn door scharnieren. In de scharnieren zitten een soort van hendels. Het op en neer gaan op de golven zet de hendels in werking waardoor er energie opgewekt wordt.

Dansende platformen

Je zou ook dansende platformen kunnen tegenkomen op je boottochtje. Deze platen zijn vastgemaakt aan een vaste constructie, namelijk aan pijlers in volle zee of aan een constructie op het vasteland. De platformen gaan op en neer op de golven en produceren, net als bij de boven beschreven slangen, ook groene energie.

Onderwaterturbines

Is dit toekomstmuziek of is het reeds werkelijkheid? Men is al volop aan het experimenteren met deze turbines onder water. Ze bestaan al echt! Door de stroming worden onderwater-molens aangedreven die stroom opwekken. Ze zijn dus niet afhankelijk van wind, maar wel van de waterstroom.

Water beweegt altijd

Het grote voordeel van water als energiebron is dat water altijd in beweging is. Wind- en zonne-energie zijn erg afhankelijk van de weersomstandigheden. Water houdt nooit op te bewegen. De golven van de zee of de stroming onder water zullen er altijd zijn, dus er zal altijd stroom kunnen opgewekt worden.

Ga jij voor groene energie?

Water is dé toekomst als het om energie gaat. Als jij op het punt staat om van energieleverancier te veranderen, loont het wel eens de moeite om te gaan kijken waar de verschillende leveranciers hun energie halen. Kies jij ervoor om nog steeds de oude energiebronnen, zoals kolen en gas, aan te boren? Of ga je volledig voor groene energie? De toekomst van onze planeet ligt voor een groot stuk in jouw handen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *