Er weer fris en uitgerust uitzien

Krijgt u ook vaak de vraag toegespeeld of u moe bent of slecht geslapen hebt? U kunt die indruk maken omdat u overhangende oogleden of wallen onder u ogen hebt. Maar waarom zou u zichzelf nog langer laten pijnigen met die vragen als er ook iets aan te doen is? Een ooglidcorrectie kan ervoor zorgen dat u er weer fris en uitgerust uitziet.

Last van overhangende oogleden?

Door overhangende oogleden kunt u er erg moe uitzien, wat op zich al erg vervelend is. Nog lastiger wordt het echter wanneer uw overhangende oogleden uw zicht belemmeren en daardoor hoofdpijn en vermoeidheid teweeg brengen. De oorzaak hiervan is waarschijnlijk het feit dat met het ouder worden, de huid zijn elasticiteit verliest en slapper wordt. Een ooglidcorrectie is een relatief kleine ingreep die geheel pijnloos is. Na de behandeling kunt u nog wat pijn ervaren, maar deze is goed op te vangen met paracetamol.

Een bovenooglidcorrectie

Een bovenooglidcorrectie wordt bij Ooglid.nl altijd door een plastisch chirurg uitgevoerd. Het is een ingreep van zo’n drie kwartier en vindt plaats onder lokale verdoving. Er wordt via een insnede in de natuurlijke huidplooi, overtollige huid en zo nodig ook spier- en vetweefsel verwijderd. Hierna hebt u nog de tijd om in de verkoeverkamer bij te komen met ijspakkingen op uw ogen. Daarna mag u naar huis. Denkt u eraan iemand mee te nemen die u kan rijden want dat mag u zelf niet. Na ongeveer vier tot vijf dagen worden de hechtingen verwijderd. Waar u zelf op moet letten als u weer thuis bent is:

  • Het nemen van voldoende rust
  • Het goed koelen van de oogleden, dit vermindert de zwellingen en bloeduitstortingen

Wallen onder uw ogen

Het kan ontzettend vervelend zijn als u wallen onder uw ogen hebt. Ze zorgen ervoor dat u er vermoeid en slecht uitgeslapen uitziet. Tijdelijke wallen, ontstaan door bijvoorbeeld vermoeidheid of stress, verdwijnen vaak vanzelf door een goede nachtrust of aanpassing van uw levensstijl. Wanneer u altijd last van wallen hebt, verdwijnen deze meestal niet meer vanzelf. Vaak worden ze veroorzaakt door erfelijkheid of ouderdom. Een onderooglidcorrectie kan dan een uitkomst zijn.

Een onderooglidcorrectie

Wallen verwijderen is een specialisme van Ooglid.nl. Met deze eenvoudige ingreep wordt het teveel aan vet, vocht en huid verwijderd. De onderooglidcorrectie duurt ongeveer een uur en kan door middel van twee verschillende technieken plaatsvinden:

  • Er wordt een insnede gemaakt onder de wimperlijn, hierbij wordt teveel aan huid, vet- en spierweefsel verwijderd
  • Er wordt een insnede gemaakt in het onderste ooglid, om zo het teveel aan vocht en vet te verwijderen.

Bij uw intake wordt bekeken en met u besproken welke techniek het beste bij u past. De procedure na deze ingreep is hetzelfde als na de bovenenooglidcorrectie: u komt bij in de verkoeverkamer met ijspakkingen, u mag zelf niet naar huis rijden, en u moet zorgen voor verkoeling en voldoende rust.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *