Bespaar op je energiefactuur: begin in je badkamer

Als je op een goeie dag eens gaat energievergelijken, dan merk je snel dat er een groot stuk van je rekening ook aan verbruik opgaat. Je kunt er zelf wat aan doen! Begin bij je badkamer. Het is de kamer waar je dagdagelijks en zonder het te beseffen heel wat energie verbruikt. Lees hieronder hoe jij kunt besparen.

Besparende douchekop

Mits kleine ingrepen doe je al heel wat aan je energierekening. Zo is een besparende douchekop ideaal om je waterrekening naar beneden te halen. Het is ruimschoots bewezen dat je met een besparende douchekop even goed gewassen uit de douche komt als met een niet-besparende douchekop. En met het geld dat je hiermee uitspaart kun je jezelf eens verwennen met een doucheknop met ingebouwd sfeervol licht.

Zandloper of eierwekker?

Ook het aantal minuten dat je onder je douche doorbrengt, is van belang. Ja, het is natuurlijk zo heerlijk om lang onder de douche te staan. Maar het is niet bevorderlijk voor je rekening. Wil je een hulpje? Plaats dan een zandloper of eierwekker in je buurt en hou je de tijd. En waarom zou je er niets leuks of iets decoratiefs van maken. Kies voor je badkamer eens iets anders dan het gekende ei of de tomaat uit de keuken.

Isoleer je bad

Wil je toch niet afstappen van je regelmatig badmoment? Isoleer dan je bad. Het scheelt heel wat aan energieverlies, vooral als je lekker lang wilt liggen badderen. Het water wordt minder snel koud en je moet dus minder snel bijvullen met heet water.

Energie vergelijken is ook je verbruik controleren

Bij het vergelijken van energieleveranciers is het duidelijk dat de ene leverancier meer vaste kosten aanrekent dan de andere. Daar kun je al wat aan doen door van leverancier te veranderen. Maar je eigen verbruik ligt volledig in jouw handen. Met de bovenstaande tips kun jij al heel wat besparen. Wees creatief. Na je badkamer pak je hoogst waarschijnlijk de andere kamers aan, wedden?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *